tisdag 31 maj 2011

Jobbmiddag

Igår hade jag lite jobbarkompisar över på middag. Mycket mycket trevligt!!! Som en av efterrätterna serverade jag en minipavlova med lemon curd, mynta, grädde och hallon/lime. Galet gott! Enda felet var att jag var tvungen att göra dem innan gästerna kom vilket ledde till att marängen smälte ihop. Men det blev rätt ok ändå, bara lite kladdigare......


Jag har finfina arbetskamrater.

söndag 29 maj 2011

Maken har fyllt år...

Makens födelsedagstårta. vita bottnar, fylld med jordgubbar/ banan och blåbär/vaniljkräm. Spacklad med grädde och så dekorerad med mera blåbär och jordgubbar. Till det fanns det också macroner i två varianter-med hasselnötsfyllning och med champagnesmörkräm.



söndag 15 maj 2011

Det är inte så illa med rester alla gånger....







Fick lite rester över från bröllopstårtan-så då fick det bli Cupcakes. Citronbotten, marabouchokladfluff och så chokladdoppade jordgubbar. Blev faktiskt riktigt gott :-)

lördag 7 maj 2011

Här är den...

...Ellen och Niklas bröllopstårta!

Önskemålet var en tårta med choklad och jordgubbar dekorerad med lite klassiskt bröllopstema. Min version av deras önskning är en tårta på vita bottnar, fylld med marabou mjölkchokladfluff och färska jordgubbar. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta. Brudparsugglorna tillkom då brudgummen samlar på ugglor :-)




























Stort grattis Ellen och Niklas- jag önskar er ett långt och lyckligt liv tillsammans :-D

onsdag 4 maj 2011

Mera Cupcakes

Chokladbotten med hallon i samt chokladcremecheesefrosting. Dock inte med den vanliga Marabou mjölkchokladen jag planerat att det skulle vara....någon hade nämligen ätit upp den....










söndag 1 maj 2011

Ordning på torpet..








Vårcupcakes med citronbotten och vitchokladcremecheesefrosting!



Jag har för övrigt ett finprojekt till nästa helg- en bröllopstårta. Jag har gjort exakt 100 blommor och en kanonfin cake topper. Men det får ni se när det är klart, för det ska bli en överaskning till brudparet hur tårtan ser ut :-)