söndag 27 maj 2012

Kakbiten feat. Nadja Wedin Design

Min vän Nadja, konstnären ni vet, har målat ännu en rundel till mig att dekorera en tårta med. Egentligen skulle vi haft den till en gemensam middag, men den blev inställd, så då fick jag fria händer att använda den till något annat.

Vad passade då bättre än min mans födelsedag? Visst blev den fin?!


Innehållet i tårtan är ljusa bottnar fyllda med rabarber- och jordgubbskräm och grädde. Sen är den spacklad med smörkräm. Väldigt somrigt och gott!



 Visst är det underbara små detaljer som Nadja målar? Gå gärna in på hennes hemsida för att se vad hon gör när hon inte målar på tårtor :-D


Tack Nadja för fin tårtdekoration. Nästa gång blir det i modellen explosionstårta.....

söndag 20 maj 2012

Test

Testar att blogga från mobilen....

Äntligen...

Äntligen dax för årets första rabarberpaj. Ljuvligt!!!



söndag 13 maj 2012

Finfika :-)

Äntligen kan man sitta ute och fika och njuta av sol och lite värme!


Makroner med nutellafyllning och så en god kopp kaffe serverat i fint porslin!

torsdag 3 maj 2012

Dessertbord till min brorson

I söndags döptes min brorson Anton. Jag fick den stora äran att fixa dessertbordet till dopfikat. Ca 50 personer närvarade på dopet så det blev några veckors bakande. men kul var det och nöjd med slutresultatet blev jag. Förhoppningsvis blev även Anton nöjd :-)



Antons gudfar är glutenintolerant så han fick förstås en egen liten tårta. Likadan som de stora tårtorna förutom att tårtbotten är bakad på potatismjöl istället för med vetemjöl (glöm inte att ströa formen med potatismjöl och inte ströbröd om ni ska testa själva)


De stora tårtorna är vita bottnar fyllda med chokladfluff och sedan spacklade med kaffesmörkräm. Helt enligt Antons föräldrars önskemål.


Chokladkakor bakade efter LilaLolas recept och dekorerade med kristyr.


Minikladdkakecupkakes med creme cheese och vit chokladfrosting. Dekorationer i sockerpasta.


Jag gjorde också en del pappersdekorationer. Två olika flaggspel och så små skyltar som talade om vad det var för bakverk på bordet. Blir lite pricken över i:et tycker jag.

Längst upp på tvåvåningstårtan ligger Anton och sover under en filt.


Mera kristyrkakor och så några bonbonjärer fyllda med godis. I bakgrunden skymtar också makroner med nötcremesfyllning.




Antons mamma gillar skor så valet av toppdekoration till den mindre tårtan var enkelt. Lustigt nog hade faktiskt Anton just sådana skor på sig på dopkalaset.


Makroner fyllda med nötcreme


Det var väldigt roligt att få göra detta. Jag hoppas att Anton kommer att titta på bilderna när han blir lite större och tycka det var fint!

Gammelmormor Märta

Makens mormor Märta fyller år 1 maj. Då är det traditionsenligt släktkalas. Då Märta tycker mycket om rosor så fick hon en rostårta. Jag slutar inte att förvånas över hur något så enkelt kan bli så effektfullt och fint...

Inuti var det vita bottnar, fyllda med vispgrädde, hallon och blåbär.