torsdag 7 april 2011

Till nybakat måste jag få gott kaffe....

Igår var jag och min vän Martin bjudna på ett fantastiskt roligt event. Zoegas ordnade en exklusiv kaffekurs för oss och några andra (vi var kanske 15 personer) i Kaffeknappens lokaler i Stockholm. Den som höll i kursen var baristan Ola Persson och han var en verklig inspiratör vad gäller kaffe.


När vi kom dit blev vi bjuda på grym mat och en massa bubbelvin. Medans vi mumsade mat höll Ola en presentation om vägen från böna till kopp.



Efter det så tog mer praktiska övningar vid-Ola malde bönor för glatta livet och bryggde kaffe i 4 olika kaffemaskiner. En "farmorsbryggare", en liten specialpressobryggare, en lite coolare Don Pedro (en klar favvorit i min familj) och så en espressomaskin förstås.




Förutom massor med tips om hur jag ska mala bönor för att brygga kalasgott kaffe i de olika maskinerna så fick jag äntligen lära mig hur man skummar mjölk för att den ska bli riktigt bra och dessutom hur man får till fina mönster och former i sin kopp, sk latte art. Verkligen jättekul! Jag tror dessutom att jag fick dricka den godaste cappucinon jag någonsin smakat *mums*.







På hemväg fick vi alla varsin goodiebag innehållande en superbra kaffekvarn, en påse Zoegas kaffebönor (Sidamo Ethiopia), en liten kokbok och ett kaffemått.


Lyx!


Tack Zoegas för en supertrevlig kväll!!!


Ps. Ber om ursäkt för de kassa bilderna men jag hade bara min ifön med mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar