fredag 6 april 2012

Att måla på sockerpasta..

Min vän Nadja är en fantastisk designer! Hon gör många olika saker i form av tavlor, tyger brickor mm. Jag kan bara inte få nog av hennes ljuvliga mönster!!!

 Ni ska absolut gå in och titta på hennes hemsida- http://www.nadjawedin.se/!

Vi har länge pratat om att prova på att göra en tårta tillsammans. En tårta där hon målar på sockerpastan och jag sedan bygger ihop det till en faktisk tårta. Äntligen blev det av;

En liten fjäril fick jag lov att göra också, för att få lite 3D-effekt på tårtan också. Visst blev det en otroligt häftig tårta! Liknar ingen jag sett förut i alla fall :-)


Jag kavlade ut vit sockerpasta tunnt och skar ut en rundel. Det fick sedan torka innan jag lämnade över rundlarna (japp, med lite tur kommer det en till såsmåningom) och ett paket pennor med ätbar färg i till Nadja. Hon kompletterade sedan själv med ätbar äggmålningsfärg från Panduro. Jag kan inte fatta hur bra det blev!!!


Stort tack Nadja för den underbara sockerpastamålningen!

(For my non-swedish-speaking readers:
A friend of mine is a wonderfully talented artist. You find more of her work at her home page- http://www.nadjawedin.se/

She got circles of thin white sugarpaste from me. She then painted on them using edible paint. I then put the painting on top of my cake and decorated it a bit more. Didn´t it turn out lovely?!)

3 kommentarer:

  1. Wow! Vilken konstnär hon är!
    Den tårtan var nog en av de bästa jag sett!
    //Ankmor FL

    SvaraRadera
  2. jo gu va fin tårtan blev,riktigt konstnär.imponerad.vill oxå ha sån fin talang.

    SvaraRadera