söndag 28 oktober 2012

Recept på pumpkin pie

Här är receptet på pumpapajen jag gjorde:

Pajskalet är ett halvt paket digestivekex som jag krossat och blandat med 50 g smält smör och tryckt ut i en 24 cm springform.

Fyllningen är direkt tagen från receptet på burken med pumpapure.

Vispa 2 stora ägg tillsammans med 3 tsk pumpakrydda (kan ersättas med 1 tsk kanel + 1/2 tsk ingefära + 1/4 tsk mald nejlika) och 2 dl socker.

Rör sedan försiktigt ner 1 burk (425g) pumpapure (går säkert att ersätta med kokt puread morot) och en burk sötad kondenserad mjölk.

Häll i smeten i springformen och grädda först i 15 min i 225 grader. Sen sänker man temperaturen till 175 grader och gräddar den i 40-50 min till.

Låt pajen svalna långsamt!

1 kommentar: