lördag 18 februari 2012

Jag skulle ju berätta om kakorna...

Jag läser en hel del andra bakbloggar. Eller okay, jag läser enormt jättemånga bakbloggar! Min absoluta favorit just nu är LilaLoa. Hon inte bara bakar helt fantastiska kakor utan hon skriver också väldigt väldigt roligt! Så gå in dit och läs och beundra :-)

Jag blev väldigt inspirerad att testa just kristyrkakor på hennes recept. Jag har gjort andra kakor tidigare, men aldrig hittat ett recept som både är gott och inte flyter ut i ugnen. Man vill ju ha kvar formen på kakorna så att detaljerna syns. LilaLoas recept på chokladkakor är kanonbra! Jättegoda och håller formen!
Sen är det vanlig kristyr ovanpå. Dock har jag blandat i kakao i den för att få den mörka färgen. Det gör dessutom att de smakar choklad istället för bara socker.
Jag tycker faktiskt de blev rätt bra med tanke på att det var mitt första riktiga försök?!
Sen fick jag till färgen så att den matchade mina nya ljuvliga kaffekoppar från Oscar&Clothilde. Dessutom hade maken med sig kaffebönor hem från sin affärsresa till Brasilien. En cappucino på nymalda brasilianska bönor och två choklad med chokladkakor till kan pigga upp vilken dag som helt :-D

Man får vara snabb att fota när man har barn. Annars försvinner rekvisitan......

Lova nu att gå in och titta på LilaLoas blogg!

2 kommentarer: