torsdag 21 november 2013

Att baka med champagne- Makroner med champagnekräm

Som ni vet så fyller jag gärna min makroner med en champagnemarängsmörkräm. Berätta det inte för någon men den har alltid varit smaksatt med essens...fram tills nu...
Det blev bara sååååå gott med äkta Alexandre Bonnets roséchampagne i fyllningen. Ni måste prova det!
  Makroner:
2*60g äggvita
35g socker
150g mandelmjöl
150g florsocker
150g socker
50g vatten

Blanda mandel, florsocker, 60g äggvita och eventuell färg i en bunke. Om du ska färga dem så är det viktigt att använda pulverfärg. Annars riskerar makronerna att spricka.

Vispa 60g äggvita och 35g socker tills det blir vitt. Koka upp en sockerlag på 150g socker och 50g vatten till 118 grader. Häll ner det i ägg- och sockervispet och vispa tills smeten kallnat.

Vänd ihop båda blandningarna försiktigt. Om man rör för mycket blir smeten för lös och flyter ut. Om man rör för lite så blir smeten toppig och makronerna kommer se ut som maränger. Spritsa ut i kakor av ca en 5-kronas storlek. Låt vila på plåten i ca 1h.

Grädda i 10-15 min i 150 grader.

Fyllning:
1 dl vispad grädde
1/2 dl vaniljkräm
3 gelatinblad
1dl champagne

Koka champagnen tills dess att endast hälften återstår. Låt svalna. Lägg sedan gelatinbladen i champagnereduktionen för att dra åt sig vätska i ca 5 min. Vispa grädden och vänd försiktigt ner vaniljkrämen. Smält gelatinbladen och rör ner i vaniljgrädden.

Spritsa ut fyllningen på en makron och lägg sedan en annan makron ovanpå så att det blir en dubbelkaka med fyllning i mitten.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar