fredag 3 december 2010

Recept på Cheesecaken

Ur Allt om Mat Nr 1, 1984

AMERIKANSK CHEESECAKE

Botten:
250g digestivekex
1 tsk mald kanel
100g smält smör

Fyllning:
500g philadelphiaost
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker

Övre skikt:
3-4 dl creme fraiche

Så här gör man:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen ordentligt och blanda med kanel och smör.

Tryck ut smulmassan i en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 5 min.

Vispa sönder osten och rör ner ägg, socker och vaniljsocker.-

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 min. Låt svalna.

Rör creme fraischen tills den tunnar sig något och blir lagom bredbar. Bre ut den över kakan i ett jämt lager. Grädda i ytterligare 5 min.

Låt kakan kallna och servera den väl kyld. Garnera med kiwi eller citronskivor eller något annat fint och gott.

3 kommentarer:

  1. Låter som en ganska stor cheesecake, hur stor form är lagom tror du?

    SvaraRadera
  2. Oj då, jag är visst dålig på att läsa... ;-)

    SvaraRadera
  3. Så himla gott, tokälskar cheesecake

    SvaraRadera