Ur Allt om Mat Nr 1, 1984
AMERIKANSK CHEESECAKE
Botten:
250g digestivekex
1 tsk mald kanel
100g smält smör
Fyllning:
500g philadelphiaost
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
Övre skikt:
3-4 dl creme fraiche
Så här gör man:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen ordentligt och blanda med kanel och smör.
Tryck ut smulmassan i en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 5 min.
Vispa sönder osten och rör ner ägg, socker och vaniljsocker.-
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 min. Låt svalna.
Rör creme fraischen tills den tunnar sig något och blir lagom bredbar. Bre ut den över kakan i ett jämt lager. Grädda i ytterligare 5 min.
Låt kakan kallna och servera den väl kyld. Garnera med kiwi eller citronskivor eller något annat fint och gott.
Låter som en ganska stor cheesecake, hur stor form är lagom tror du?
SvaraRaderaOj då, jag är visst dålig på att läsa... ;-)
SvaraRaderaSå himla gott, tokälskar cheesecake
SvaraRadera