Antons gudfar är glutenintolerant så han fick förstås en egen liten tårta. Likadan som de stora tårtorna förutom att tårtbotten är bakad på potatismjöl istället för med vetemjöl (glöm inte att ströa formen med potatismjöl och inte ströbröd om ni ska testa själva)
De stora tårtorna är vita bottnar fyllda med chokladfluff och sedan spacklade med kaffesmörkräm. Helt enligt Antons föräldrars önskemål.
Chokladkakor bakade efter LilaLolas recept och dekorerade med kristyr.
Minikladdkakecupkakes med creme cheese och vit chokladfrosting. Dekorationer i sockerpasta.
Jag gjorde också en del pappersdekorationer. Två olika flaggspel och så små skyltar som talade om vad det var för bakverk på bordet. Blir lite pricken över i:et tycker jag.
Längst upp på tvåvåningstårtan ligger Anton och sover under en filt.
Antons mamma gillar skor så valet av toppdekoration till den mindre tårtan var enkelt. Lustigt nog hade faktiskt Anton just sådana skor på sig på dopkalaset.
Makroner fyllda med nötcreme
Det var väldigt roligt att få göra detta. Jag hoppas att Anton kommer att titta på bilderna när han blir lite större och tycka det var fint!
Underbart dessertbord du gjort, grymt fint med så många godsaker!
SvaraRaderaGudfar blev extremt imponerad av de fantastiska bakverken och den supergoda glutenfria tårtan!
SvaraRaderaÅh, vad fint!! Härliga färger.
SvaraRaderafint! och vilka härliga färger
SvaraRaderaÅh så fint! Förstår att det tog flera veckor att förbereda allt!
SvaraRadera