Världens godaste maränger!
Saras Maränger
7 äggvitor
5 ½ dl socker
½ msk ättiksprit
50g mörk choklad
Vispa ägg, socker och ättika över vattenbad tills det når en temperatur av 65 C. Smält chokladen och vänd försiktigt ner den i smeten. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper och grädda i 130 C i 60 min.
Åh, precis vad jag ville ha. :-)
SvaraRaderaFick detta från Sara,
SvaraRaderaKänner mig hedrad att mina maränger fick förgylla er midsommar! De går även att utveckla; ibland har jag i ett par droppar mintextrakt och lite röd karamellfärg så har man vipps polkamaränger. I vintras när lilla O fyllde år ville han ha ett disco-kalas. Då gjorde jag ett ”glassberg” och så lite mindre maränger som jag färgade röda, blå och gröna och tillsammans med massa strössel och silverkulor blev det lite disco.
Hej!
SvaraRaderaVill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke :-)
http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/
Ha det gott!
/Lisa - Sockerrus