tisdag 1 juni 2010

Recept på VaniljCC med rabarberfyllning och champagnemarängsmörkrämstopping

Vaniljcupcaksen gör jag på Leilas recept från "A pice of cake" med modifieringen att jag byter ut mjölken mot sojamjölk med vaniljsmak och utesluter vaniljsockret. Ger mycket fylligare och lenare vaniljsmak

VaniljCC ca 12 stora
3 st ägg
2 1/2 dl socker
100 g smör
1 dl sojamjölk med vaniljsmak
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i sojavaniljmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Rabarber- och jordgubbsfyllning
Till fyllningen gör jag en tjock kräm genom att koka rabarber med lite potatismjöl utrört i vatten tills rabarbern är mjuk. Sen rör jag ner en påse med Ekströms jordgubbskrämspulver.. om man tycker det blir för surt så är det bara att fylla på med lite socker efter smak!



Fyller cupcaken gör man genom att skära av locket och gröpa ut ett hål i mitten. Sedan lägger man i fyllningen i hålet och lägger på locket igen.



Champagnemarängsmörkräm
Marängsmörkrämen gör jag enligt Tårtspecialistens recept;
http://tartspecialisten.se/2010/may/recept-swiss-meringue-buttercream-marangsmo.html
Den smaksätter jag med champagneessens från Borgeby kryddgård (finns att köpa i hötorgshallen om man inte vill beställa på nätet)

Sen är det bara att montera ihop :-) Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar