måndag 31 maj 2010

Tårtdekorationskurs för möhippa

I lördags hade jag tårtdekorationskurs för en möhippa. Vi höll på i över 4 timmar och täckte och dekorerade....

Nio tjejer samlade för att bli lurade in i tårtträsket ;-)

Jag hade förberett 4 tårtor så att allt var klart fram tills påläggningen av sugarpasten. Tårtorna var gjorda i 16cm formar, fyllda med maraboumjölkchokladfluff och sedan spacklade med kaffesmörkräm. Gruppen delades in i 3 delar med tre personer i varje. Ganska lagom tror jag!


Jag började med en genomgång där jag pratade om tårtor, SP, färger och utstickare samtidigt som jag visade på en testtårta hur man går tillväga. Jag visade också lite enkel modellering i form av en dopbebis och lite frihandsorkide. Genomgången tog kanske 30 min. Den blivande bruden bestämde att temat för deras tårtor skulle vara en tolkning av det kommande bröllopet och så äntligen släpptes de lösa bland alla färger och formar!
Halvvägs så tog vi fikapaus

Såhär såg slutresultatet ut. Visst blev de jättefina! Jag tycker det är häftigt att man på ganska kort tid kan få till så fina tårtor- utan att ha någon som helst erfarenhet av tårtmakeri med SP vid kursstarten!Tack för en kul eftermiddag! Jag hoppas ni hade lika kul som jag hade! Lycka till M&D i erat kommande liv som man och hustru!

5 kommentarer:

 1. Recept på cc med rabarber och jordgubbskräm med champagne, tack!!! Kram Sara Fornelius

  SvaraRadera
 2. Roligt med kurs! De blev verkligen jättefina!

  Själv har jag bakat fusktårtor hela helgen ;)

  SvaraRadera
 3. Vilka duktiga kursdeltagare =) Ni ser ut att ha haft riktigt skoj =)

  SvaraRadera
 4. Ja, vi fastnade verkligen i dekorationsträsket ;) Tänk att alla var så fokuserade på detaljer..4 timmar!
  TACK Anna!

  SvaraRadera
 5. Camilla _er@hotmail.com10 juli 2013 13:21

  Hejsan, vad roligt det ser ut! Är det här nåt du anordnar lite nu och då? Jag ordnar nämligen en möhippa 3e Augusti och det här vore ett grymt roligt inslag :) Skicka gärna ett mail i så fall :)

  SvaraRadera