Under titeln "Gästspel" kommer jag bjuda in familj och vänner för att visa deras mumsiga konstverk. Först ut är min makes specialitet; Smörgåstårta
På första lagret bröd: Majonäs-/sojayoghurtröra, sedan skivad leverpastej och slutligen majonäs-/sojayoghurtröra med bostongurka i.
På andra lagret bröd: Majonäs-/sojayoghurtröra, sedan kokt skinka och slutligen frukcocktail.
På översta lagret bröd: Ännu mer majonäs-/sojayoghurtröra, även runt kanterna (som lim för salladen sedan) och skivade ägg som grund till garnering.
Sedan 500 g stora skalade räkor, röd och svart kaviar toppade med små trianglar av gurka och tomat. Salladsblad trycks fast runt kanten som en grön inramning. Texten "61" består av smala gurkstrimlor.
Inte min snyggaste smörgåstårta - men god (och mjölkfri). Tips för extra saftig tårta - lägg bottnarna dagen innan och garnera tårtan strax innan servering.
Fantastiskt fin smörgåstårta! Jag blir hungrig och vill ha den i magen. Och på ett bord att beskåda.
SvaraRaderaDet ska vara en redig karl till att få till en sån skapelse......
SvaraRaderaDen ser jättegod ut, helt i min smak;=)
Mycket räkor, ägg, mycket majonäs och kaviar!
Det där gröna kan man ju ta bort och mata hästen med om man vill dåå.......
Vänligen Mörtis
Oj, vilken fin smörgåstårta! Och så kreativt att dekorera den med "61" i gurkstavar. Trodde dock först att det stod "GI" och att det var en GI tårta.
SvaraRaderaden var inte alls lockande de lät rätt äckligt med dom blandningarna
SvaraRadera