måndag 3 maj 2010

Recept på tårtbotten

Tårtbotten bakar jag efter min mormors "hemliga" recept:
3 stora ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner potatismjöl och bakpulver. Grädda i ströbröad form (24 cm i diameter) i 175 grader under ca 35 minuter.

Jättegod och som bonus faktiskt glutenfri. Blir nästan lite marängkänsla på ytorna!

2 kommentarer:

  1. Varning för ströbröd i formen! Se till att det är glutenfritt isf.
    Jag smörar formen och "bröar" med mjöl.
    Mycket bättre

    Mvh Linda

    SvaraRadera
  2. Fast det är ju inte bättre med mjöl ur glutensynpunkt .. Om man inte hittar något glutenfritt att "brös" med så är nog det bästa att klä in formen i bakplåtspapper istället!

    SvaraRadera