Det enda med detta bröd är att det gör alla andra brödbak onödiga. Surdegsbröd är kul, men detta blir mycket godare, med betydligt mindre arbete....
Mammas Fulbröd
1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
2 dl mjölk
1 l vatten
ca 26 dl vetemjöl special
Blanda ihop allting och knåda i maskin i minst 10 min. Anpassa mjölmängden så att degen är ganska lös och kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Dela degen i knytnävsstora bitarutan att knåda den och lägg på plåtar. Strö lite mjöl och flingsalt ovanpå dem. Grädda i 250 C i 16-17 min
1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
2 dl mjölk
1 l vatten
ca 26 dl vetemjöl special
Blanda ihop allting och knåda i maskin i minst 10 min. Anpassa mjölmängden så att degen är ganska lös och kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Dela degen i knytnävsstora bitarutan att knåda den och lägg på plåtar. Strö lite mjöl och flingsalt ovanpå dem. Grädda i 250 C i 16-17 min
Spännande! Det här ska jag absolut prova - ungefär hur många bröd blir det med dessa mängder?
SvaraRaderaHa det!
Emma
Typ två plåtar med bröd. Kanske 20-30 st. Prova och berätta sen hur det blev :-)
SvaraRaderaMen det måste ju knådas! = inte lättbakat!
SvaraRaderaDetta bröd blir fluffigt, lite chibataaktigt och kräver ca 15 min arbetsinsatts, men kräver lite planering för övrigt:
5-10g jäst
1 msk salt
7,5 dl kallt vatten
13-15 dl mjöl varav minst 1L vetemjöl
Blanda samman alla ingerdienserna till en kletig gegga. Behöver inte maskinbearbetas. täck över bunken med plast. låt stå och jäsa till minst dubbla storleken i kyl i ca i dygn eller i rumstemp i 6-12 timmar. Kallare jäsning ger bättre bröd.
Häll ut degen på en plåt. Grädda i 250grader i 15 min + 200grader i 20 min.
Eftersom det är ganska sallt passar det perfekt till mat!
Ser smarrigt ut!
SvaraRaderaVille också meddela att jag har flyttat min bakblogg till http://annasbakstuga.blogspot.com/
och jag har länkat till din sida därifrån, säg till om du inte vill vara med i listan!
//Anna