tisdag 18 maj 2010

Mammas fulbröd

Det godaste och mest lättbakade brödet som någonsin funnits- Mammas fulbröd!

Det enda med detta bröd är att det gör alla andra brödbak onödiga. Surdegsbröd är kul, men detta blir mycket godare, med betydligt mindre arbete....


Mammas Fulbröd

1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
2 dl mjölk
1 l vatten
ca 26 dl vetemjöl special

Blanda ihop allting och knåda i maskin i minst 10 min. Anpassa mjölmängden så att degen är ganska lös och kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Dela degen i knytnävsstora bitarutan att knåda den och lägg på plåtar. Strö lite mjöl och flingsalt ovanpå dem. Grädda i 250 C i 16-17 min

4 kommentarer:

  1. Emma Solnestam18 maj 2010 09:33

    Spännande! Det här ska jag absolut prova - ungefär hur många bröd blir det med dessa mängder?

    Ha det!
    Emma

    SvaraRadera
  2. Typ två plåtar med bröd. Kanske 20-30 st. Prova och berätta sen hur det blev :-)

    SvaraRadera
  3. Men det måste ju knådas! = inte lättbakat!

    Detta bröd blir fluffigt, lite chibataaktigt och kräver ca 15 min arbetsinsatts, men kräver lite planering för övrigt:

    5-10g jäst
    1 msk salt
    7,5 dl kallt vatten
    13-15 dl mjöl varav minst 1L vetemjöl

    Blanda samman alla ingerdienserna till en kletig gegga. Behöver inte maskinbearbetas. täck över bunken med plast. låt stå och jäsa till minst dubbla storleken i kyl i ca i dygn eller i rumstemp i 6-12 timmar. Kallare jäsning ger bättre bröd.
    Häll ut degen på en plåt. Grädda i 250grader i 15 min + 200grader i 20 min.
    Eftersom det är ganska sallt passar det perfekt till mat!

    SvaraRadera
  4. Ser smarrigt ut!
    Ville också meddela att jag har flyttat min bakblogg till http://annasbakstuga.blogspot.com/

    och jag har länkat till din sida därifrån, säg till om du inte vill vara med i listan!

    //Anna

    SvaraRadera