lördag 8 maj 2010

Macroner- Recept

Såhär gjorde jag dem!

Detta recept är ursprungligen från bloggen http://www.hellosugar.se/ och sen har jag förenklat det en del;

Macroner
120g äggvitor
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag

Mal mandeln fint. Väg upp 150 gram på en köksvåg. Blanda mandel och siktat florsocker i en bunke. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.

Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig.

Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör klickarna stora som 5-kronor ungefär. Om smeten lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.

Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen i 160 grader(OBS! Använd inte varmluft-då spricker dom). Dra av bakplåtspappret från plåten och låt dem svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.
Fyll sedan med något gott!

5 kommentarer:

 1. Det receptet ska jag testa. Har du tips på fyllningssmak? Jag är lite sugen på att testa päron.
  Kram Erika

  SvaraRadera
 2. Päron vart gott och lite syrligt, det gillar jag.Favoriten är dock med smultronsmak :-)

  Lycka till!

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Då ska jag se om jag kan införskaffa lite smultronsmak. Tyvärr är det så mycket man vill ha när man börjar fundera, det kan bli vädligt dyrt om man handlar på sig alla saker. :-)
  Kram Erika

  SvaraRadera
 4. Så är det ju. Päron var jättegott det med-särskilt efter att ha varit i frysen ett tag(jag förvarar dem där). Otinade päronmacroner är mums!

  SvaraRadera
 5. Det blir nog päronsmak första gången jag testar. :-)
  Kram Erika

  SvaraRadera